Translate

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Ποια είναι τα οφέλη του σαπουνιού με ελαιόλαδο για το δέρμα σας;




Το ελαιόλαδο είναι γνωστό ότι είναι καλό για τον οργανισμό μας από το 500 π.Χ.. Όλοι γνωρίζουμε ότι το ελαιόλαδο μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης όταν το καταναλώνουμε με τρόφιμα. Αλλά ξέρατε ότι η κατανάλωση ελαιολάδου είναι επίσης καλή για το δέρμα σας; Το ελαιόλαδο είναι ένα μονοακόρεστο λιπαρό οξύ που περιέχει λινολενικό, α-λινολενικό και ελαϊκό οξύ. Αυτό βοηθά στην κατασκευή των προσταγλανδίνων του σώματος που υγράνουν το δέρμα και το κάνουν πιο απαλό και πιο σφριγηλό. Το ελαιόλαδο περιέχει αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τον εκφυλισμό των κυττάρων. Η Υδροξυτυροσόλη είναι ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό που βρίσκεται μόνο στο ελαιόλαδο.


Πως όμως το σαπούνι με ελαιόλαδο ωφελεί το δέρμα σας;
  • Το σαπούνι από ελαιόλαδο μαλακώνει και απαλύνει το δέρμα σας και είναι ιδανικό για το ξηρό και ευαίσθητο δέρμα.
  • Το ελαιόλαδο είναι ιδανικό για την ανακούφιση από τα συμπτώματα των ασθενειών του δέρματος, όπως το έκζεμα και η ψωρίαση.
  • Το ελαιόλαδο δεν θα φράξει τους πόρους σας, διότι είναι μη λιπαρό, καθιστώντας το ιδανικό για τους ανθρώπους που πάσχουν από την ακμή.
  • Το ελαιόλαδο περιέχει σκουαλένιο και σκουαλάνιο. Το σκουαλένιο παράγεται φυσικά από τους αδένες σμήγματος στο δέρμα. Το σκουαλένιο και σκουαλάνιο συνεργάζονται για να βοηθήσουν την πρόληψη των φυσικών ελαίων του δέρματος από την οξείδωση η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε φθορά των κυττάρων.
  • Η Υδροξυτυροσόλη δίνει στο ελαιόλαδο αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες όπου έρευνες δείχνουν ότι είναι καλή για την επούλωση των εκδορές του δέρματος, εξανθήματα και ηλιακά εγκαύματα. Η υδροξυτυροσόλη έχει επίσης αντιμικροβιακές ιδιότητες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου