Translate

Κριθαρώτο με χωριάτικο λουκάνικο


Υλικά:
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε φέτες
  • 500gr μέτριο κριθαράκι
  •  Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Το Μουτάφι"
  • Ντοματοπολτός από φρέσκια ντομάτα
  • Κανέλα, Μπαχάρι, Γαρύφαλλο
  • Φύλλα δάφνης
  • Αλάτι, Πιπέρι


Εκτέλεση:

  Σε ένα ταψί βάζουμε το λουκάνικο σε φέτες και το κριθαράκι, προσθέτουμε το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Το Μουτάφι" και τον τοματοπολτό, πασπαλίζουμε με την κανέλα, το μπαχάρι και το γαρύφαλλο (μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε τριμμένα ή σε ξυλάκι),  τα φύλλα δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι. Στο ταψί μας προσθέτουμε νερό και ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά. Ψήνουμε στους 200°C μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι μας.


Μικρά μυστικά:
Για να μην σας λασπώσει το κριθαράκι, όταν το βγάλετε από το φούρνο, ρίξτε ένα ποτήρι παγωμένο νερό , ανακατέψτε και αφήστε το έξω από το φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου