Υλικά (για 30 πιτάκια περίπου):
Για τη ζύμη
- 1 ποτήρι νερό
- 1 ποτήρι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Το Μουτάφι"
- 1 κουτάλι της σούπας αλάτι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγια
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- αλεύρι όσο πάρει
Για τη γέμιση
- 2 ντομάτες χωρίς φλούδα σε μικρά κομμάτια
- 2 πιπεριές κέρατο (πράσινες) κομμένες σε λεπτές φέτες
- 200γρ περίπου ελιές ψιλοκομμένες ανακατεμένες με λίγη ρίγανη και λίγο ντοματοχυμό
- σουσάμι καβουρδισμένο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά ώστε να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Τη χωρίζουμε σε 4 με 5 μέρη και ανοίγουμε φύλλο. Το κάθε φύλλο το χωρίζουμε σε 8 κομμάτια. Σε κάθε κομμάτι προσθέτουμε λίγη από τη γέμιση μας και τυλίγουμε τα πιτάκια μας. Τέλος πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου