Translate

Νηστίσιμα Πιτάκια με ελιές




Υλικά (για 30 πιτάκια περίπου):

Για τη ζύμη

  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 ποτήρι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Το Μουτάφι"
  • 1 κουτάλι της σούπας αλάτι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • αλεύρι όσο πάρει

Για τη γέμιση
  • 2 ντομάτες χωρίς φλούδα σε μικρά κομμάτια
  • 2 πιπεριές κέρατο (πράσινες) κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 200γρ περίπου ελιές ψιλοκομμένες ανακατεμένες με λίγη ρίγανη και λίγο ντοματοχυμό
  • σουσάμι καβουρδισμένο για το πασπάλισμα


Εκτέλεση:
  Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά ώστε να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Τη χωρίζουμε σε 4 με 5 μέρη και ανοίγουμε φύλλο. Το κάθε φύλλο το χωρίζουμε σε 8 κομμάτια. Σε κάθε κομμάτι προσθέτουμε λίγη από τη γέμιση μας και τυλίγουμε τα πιτάκια μας. Τέλος πασπαλίζουμε με σουσάμι. 
  Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου