Υλικά:
- 1 κιλό γαρίδες (κατά προτίμηση φρέσκες)
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "Το Μουτάφι"
- 2 κουταλιές της σούπας κόκκινο πιπέρι
- Μισό κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- Περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι της σούπας αλεύρι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- Λίγο μπαχάρι
- Πιπέρι σε κόκκους
- 1 ποτήρι του νερού νερό
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί.
Εκτέλεση:
Σε ένα ταψάκι προσθέτουμε τις γαρίδες, κόκκινο και μαύρο πιπέρι, αλάτι, αλεύρι, το σκόρδο και τα ανακατεύουμε. Στο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το νερό, το μπαχάρι, το πιπέρι σε κόκκους και το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το κρασί. Στα μακαρόνια που έχουμε ήδη βράσει προσθέτουμε τις γαρίδες μας και σερβίρουμε ενώ είναι ακόμα ζεστά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου