Υλικά:
- 250 γρ. ρεβίθια
- 150 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Το Μουτάφι
- 150 γρ. ρύζι τύπου Αμερικής, σπυρωτό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λεμόνι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ σε νερό για να μαλακώσουν,
αν θέλουμε να τα μαγειρέψουμε την ίδια μέρα τα βάζουμε σε βρασμένο νερό για μια
ώρα. Εφόσον έχουν φουσκώσει τα βράζουμε έως ότου μαλακώσουν. Αφού είναι σχεδόν
βρασμένα προσθέτουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10
λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι. Προσθέτουμε λίγο - λίγο το νερό μας ώστε όταν βράσει
το ρύζι να μην έχουμε πολλά υγρά στο φαγητό. Στο τέλος προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο
πιπέρι και καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου