Translate

Παστουρμαδοπιττάκια με κρέας καμήλας


Υλικά:
  • 5 κουταλιές της σούπας Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Το Μουτάφι»
  • 5 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 χωριάτικα φύλλα
  • 40 λεπτές φέτες από κρέας καμήλας
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • ½ φλιτζάνι παπαρουνόσπορο


Εκτέλεση:

  
   Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε  το ελαιόλαδο με την κέτσαπ, το μπαχάρι, την ρίγανη και το αλάτι με το πιπέρι. Ανοίγουμε το χωριάτικο φύλλο και ρίχνουμε 2 με 3 κουταλιές από την σάλτσα μας και με ένα πινέλο αλείφουμε σε ολόκληρο το φύλλο. Βάζουμε 10 φέτες παστουρμά σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και πασπαλίζουμε με κασέρι. Κατά μήκος της πιο στενής πλευράς του φύλλου μας και πλάτος 10εκατοστών περίπου απλώνω τις πιπεριές. Τυλίγω σε ρολό το φύλλο ξεκινώντας από την πλευρά που έχω βάλει τις πιπεριές. Κόβω το κάθε φύλλο σε 3 μέρη. Σε λαδωμένο ταψί βάζω όλα τα κομμάτια. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, πάνω – κάτω για 30 με 35 λεπτά. Πασπαλίζω με παπαρουνόσπορο.

2 σχόλια: