Υλικά:
· 1 κούπα (260gr) γάλα
· 2 κούπες (440gr) ζάχαρη
· 450gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
· 1 κουταλιά του γλυκού Baking powder
· 4 αυγά
· 3 βανίλιες
· 3 ή 4 κουταλιές της σούπας κακάο (ανάλογα πόσο σοκολατένιο το θέλετε)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το ελαιόλαδο
για 5 λεπτά. Προσθέτουμε σιγά - σιγά τη ζάχαρη και τα αυγά. Ανακατεύουμε μέχρι
το μίγμα μας να γίνει ομοιόμορφο και να πάρει όγκο. Προσθέτουμε το Baking powder και τις βανίλιες.
Προσθέτουμε σιγά – σιγά το γάλα και το αλεύρι εναλλάξ. Τέλος προσθέτουμε το
κακάο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα.
Μικρά
μυστικά για μεγαλύτερη απόλαυση:
- Ø Μπορείτε στο μίγμα να προσθέσετε κονιάκ για περισσότερο άρωμα και καρύδια για περισσότερη γεύση.
- Ø Πριν σερβίρετε μπορείτε να περιχύσετε με σιρόπι σοκολάτας ή κάποιο άλλο της αρεσκείας σας.
Νοστιμότατο!!! Δεν φανταζόμουν ότι το ελαιόλαδο θα του έδινε τέτοια υπέροχη γεύση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή