Translate

Χαλβάς με σιμιγδάλι



Υλικά:

  • 1 κούπα του τσαγιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ''Το Μουτάφι''
  • 2 κούπες του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό ή χοντρό
  • λίγη κανέλα
  • αμύγδαλα ή καρύδια
     για το σιρόπι:
  • 3 κούπες του τσαγιού ζάχαρη 
  • 4 κούπες του τσαγιού νερό

Εκτέλεση:

   Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη ώστε να γίνει σιρόπι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα αναμειγνύουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ''Το Μουτάφι'' με το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε με προσοχή και σιγά σιγά το σιρόπι στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει. Τέλος προσθέτουμε αμύγδαλα ή καρύδια αν θέλουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα. Πριν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου