Translate

Βασιλόπιτα

Υλικά:
  • 1 φλ. εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Το Μουτάφι (225 γρμ.)
  • 650 γρμ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 7 κρόκους αυγών
  • ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι γάλα (230 ml)
  • 750 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπλε)
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 7 ασπράδια αυγών
 
Εκτέλεση:

  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε στο μίξερ το ελαιόλαδο μέχρι να αλλάξει χρώμα και προσθέτουμε την μισή ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις ενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνουμε και χτυπάμε εναλλάξ λίγο γάλα και μετά λίγο αλεύρι σε 3 δόσεις. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά. Προσεκτικά και σταδιακά προσθέτουμε τη μαρέγκα στο πρώτο μίγμα. Αλείφουμε με βούτυρο ένα μεγάλο ταψί περίπου 40 εκατοστά διάμετρο, βάζουμε μία λαδόκολλα στον πάτο και πάλι πασπαλίζουμε με βούτυρο και ψεκάζουμε όλο το ταψί με ζάχαρη στον πάτο και στα πλαϊνά. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε πάνω κάτω για περίπου 50 λεπτά.
Μόλις κρυώσει, τοποθετούμε σε μία μεγάλη πιατέλα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και βάζουμε το φλουρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου