Translate

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Το ελαιόλαδο βοηθά στην πρόληψη εγκεφαλικού επεισοδίου




  Το ελαιόλαδο, το οποίο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, είναι ένα σημαντικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής. Οι πληθυσμοί της Μεσογείου έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής και χαμηλότερο κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, της υψηλής αρτηριακής πίεσης και εγκεφαλικού επεισοδίου, σε σύγκριση με τη Βόρεια Αμερικανοί και οι κάτοικοι της βόρειας Ευρώπης.

  Παρακάτω σας αναφέρω μια έρευνα η οποία αναφέρει ότι το ελαιόλαδο βοηθά στην πρόληψη εγκεφαλικού επεισοδίου.

  Ο Δρ Σεσιλιά Samieri, από το Πανεπιστήμιο του Μπορντό και του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικών Ερευνών (INSERM) στο Bordeaux της Γαλλίας, και οι συνεργάτες του ανέφεραν στο περιοδικό Neurology ότι το ελαιόλαδο μπορεί να αποτρέψει εγκεφαλικών επεισοδίων σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

  Η ομάδα βρήκε ότι οι ηλικιωμένοι άνθρωποι που χρησιμοποιούνται τακτικά ελαιόλαδο για το μαγείρεμα και σαλάτα σάλτσα ή με ψωμί είχαν 41% χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, σε σύγκριση με τους ομολόγους τους, οι οποίοι ποτέ δεν κατανάλωναν.

  Ο Δρ Samieri είπε, "Το Εγκεφαλικό επεισόδιο είναι τόσο κοινό στους ηλικιωμένους και το ελαιόλαδο θα είναι ένας ανέξοδος και εύκολος τρόπος για να βοηθήσει στην πρόληψη του."



Πηγή:http://www.medicalnewstoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου