Αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους διατροφικούς θησαυρούς της χώρας μας, έτσι ώστε να θεωρούμαστε τυχεροί που το διαθέτουμε σε αφθονία.
Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε καθώς και σε φυσικά αντιοξειδωτικά, τις πολύτιμες πολυφαινόλες και τα φλαβονοειδή που προστατεύουν τον οργανισμό μας από την πρόωρη γήρανση και πολλές ασθένειες. Επίσης διαθέτει μεγάλο ποσοστό μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, τα αποκαλούμενα και "καλά λιπαρά", καθώς έχουν συνδεθεί με την διατήρηση της υγείας του καρδιαγγειακού συστήματος.
Ακόμη το ελαιόλαδο σε σύγκριση με τα υπόλοιπα έλαια αφομοιώνεται από τον οργανισμό με τον καλύτερο τρόπο και ευνοεί τη λειτουργία οργάνων, όπως της χολής.
Για όλους αυτούς τους λόγους θα πρέπει να επιλέγουμε μόνο ελαιόλαδο για κάθε χρήση, είτε ωμό, είτε στο μαγείρεμα, ακόμη και στο τηγάνισμα και να αποφεύγουμε τα σπορέλαια. Μπορεί να είναι πιο οικονομικά, αλλά έχει αποδειχτεί ότι βλάπτουν σοβαρά τη υγεία μας.
Πηγή: http://www.athinorama.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου